Hoppa till innehåll

Golf 2020

  • av
Två golfspelare på golfbanan

Golf 2020 - hur har sporten utvecklats

Svensk golf 2020 har blomstrat med en rekordstor ökning jämfört med tidigare år. Idag finns det återigen över en halv miljon aktiva medlemskap i golfsverige och de har tillsammans spelat över 10 miljoner golfrundor. Än så länge innebär det att antalet medlemskap ökat med 9 % jämfört med 2019, vilket är en kraftig ökning som kan bero på flera faktorer.

Om du inte redan är medlem i en golfklubb är det alltså perfekt att bli det nu, så att statistiken kan öka ytterligare. Golf är en bra sport i pandemin vi lever i just nu då det är en smittsäker aktivitet.

Fördelarna med att spela golf

Det finns många fördelar med att spela golf. En av dem är att du får mycket frisk luft och det räcker med att spela en niohålsbana en solig kväll för att må bättre. Dessutom kan du spela tillsammans med dina vänner och även hitta nya vänner.
En annan fördel med golfspelande är att du kan prova tävlingar. Att utmana sig själv är alltid bra och de flesta golfklubbarna har olika typer av tävlingar att erbjuda sina spelare. Sedan ska vi inte glömma den fantastiska känslan av att spela en bra runda.

Statistik för golf 2020

Vi har undersökt statistik för golfspelande 2020 för att visa hur golfsporten ökat i popularitet sedan tidigare år. 2020 är ett perfekt år att börja golfa.

  • 18 % av de registrerade golfarna var nya spelare
  • Antalet spelande ronder ökade med 36 % jämfört med 2019
  • Alla datum på topplistan för dagsrekord i spelade ronder kommer från 2020

Gästspelandet har också ökat

När det handlar om att spela golf 2020 har även gästspelandet ökat, vilket innebär att fler spelare provar att spela på andra golfklubbar än den de tillhör. 28 % fler gästronder har spelats under 2020 än det gjorde under 2019.
Om du aldrig tidigare har spelat golf kan det vara en bra tid att prova just 2020 när social distansering är mycket viktigt. På golfbanan kan du umgås med dina vänner på ett säkert sätt och ändå skratta och ha roligt tillsammans. Vid lunchen kan du sedan slappna av med lite casinospel i mobilen.