Hoppa till innehåll

Bra golfbanor i Skåne för nybörjare

  • av
Golfers

Bor du i Skåne med omnejd och funderar på att börja spela golf? Det finns ett stort antal golfbanor i området och många lämpar sig väldigt bra för just nybörjare. Du blir aldrig för gammal för att börja spela golf. Du kommer ut och rör på dig, kan spela tillsammans med vänner och familj och får chansen att utveckla dina färdigheter. Läs vidare för att hitta golfbanor i Skåne.

Golfbanor i närheten av Helsingborg

Många golfbanor ligger i området kring Malmö och Helsingborg. Du kan till exempel spela hos Perstorps golfklubb som ligger i strax utanför Helsingborg. Den ligger mitt emellan skog och park och bjuder på fantastiska miljöer. Dessutom ligger det bara ett stenkast från stationen vilket gör det lättåtkomligt även utan bil. Banan har 18 hål och passar ypperligt för nybörjare. Av alla golfbanor i Skåne är Perstorp också en av de äldsta då den etablerades 1963.

Om du bor i Malmö behöver du inte resa långt för att spela golf. En av alla golfklubbar i Skåne är Hinton som har tre stycken anläggningar i Malmö. Genom att bli medlem hos dem har du alltså tillgång till hela 48 hål. De välkomnar dig som spelare oavsett erfarenhet.

Golfbanor i Skåne i Kristianstad

Även i Kristianstad finns det flertalet golfbanor som passar dig som är nybörjare. Kristianstads Golfklubb har en bana som blev rankad trea i hela Sverige när de bästa banorna skulle utses 2020. De har också en helt nyrenoverad golfbana som heter West Course. Bättre förutsättningar kan du knappast inte ha när du ska lära dig att spela golf. Det finns ytterligare ett alternativ i form av Skepparslövs golfklubb. De stoltserar med en av Kristianstads vackraste utsikter.

Att börja spela golf är inte bara en möjlighet att lära sig en ny hobby, det är också en chans att träffa nya människor. Kanske kan ni även börja träffas utanför golfen och lägga patiens, spela bridge eller göra andra roliga aktiviteter tillsammans? Golf kan även vara en social sport om ni bestämmer er för att spela hålen tillsammans.

Golfbanor vid Österlen

Österlen anses av många vara ett av de vackraste områdena i Sverige. Då är det kanske inte så konstigt att många populära golfbanor i Skåne ligger just här. Ett av många alternativ är Österlens GK som ligger vackert belägen precis vid vattnet. Det finns tre olika banor som alla är på 18 hål och även lämpar sig för lite mer ovana spelare.

Österlens GK erbjuder även möjligheten att övernatta på golfklubben i samband med att du spelar golf. Bjud med dina golfintresserade vänner och ha en rolig weekend tillsammans på golfbanorna.

Etiketter: