Hoppa till innehåll

Assartorps Golfklubb

Information om Assartorps Golfklubb i Skåne

Assartorps Golfklubb ligger i Genarp, en liten ort utanför Lund i Skåne. Klubben grundades 1989 och använde då tomtens gamla fastighet som klubbhus. År 1999 byggdes dock ett nytt klubbhus till Assartorps GK. Det var en park- och hedbana med 18 hål belägen endast 5 km från Malmö Airport (Sturups flygplats). Tyvärr hade golfklubben ett sviktande medlemsantal under en längre tid och lades därav ned år 2017, efter flera seriösa satsningar i hopp om att locka nya medlemmar. Situation blev dock ohållbar och klubben kunde inte längre finnas kvar.

År 2019 stod det dock klart att en ny golfklubb skulle öppnas på platsen, kallad Naturligtvis GCC. När marken gick till försäljning köptes den av Utmaningarnas Hus, som ville behålla golfbanan på platsen.

Utmaningarnas Hus planer för golfbanan

När Utmaningarnas Hus köpte upp marken från Assartorps Golfklubb lät de klubben sköta banan då de själv var inriktade på konferenser för företag med inriktning på utomhusaktiviteter. Dock valde klubben att lägga ner även då och många spelare tog sig därmed till Lundsakademiska Golfklubb istället.
När Utmaningarnas Hus stod med en golfbana i knäet bestämde de sig för att behålla den och sköta den själv, men hade ändå planer på en konferensanläggning. År 2018 valde de dock att satsa helt på golfbanan och anordnade då en ombyggnad av den befintliga banan.
Golfspelare på vacker golfbana

Assartorps Golfklubb blir Naturligtvis GCC

Det var i april 2019 som Assartorps Golfklubb invigdes som Naturligtvis GCC. Arkitekten av den nya banan var Peter Chamberlain och han satsade allt på att göra den svåra banan enklare. Banan består nu av två sexhålsbanor; ”Short and sweet” och ”Long and tough” och Assartorp golf är nu anpassad för alla typer av golfspelare.

Utöver Naturligtvis GCC finns det flera golfklubbar Skåne som är populära bland spelarna. En av dem är Lunds Akademiska Golfklubb som ligger i naturreservatet Kungsmarken. Det är Sveriges sjunde äldsta golfbana som grundades redan 1937. Innan dess var platsen ett övningsfält för Södra Skånska Infanteriregementet där de bland annat hade en skjutbana. Idag är det en golfbana med 18 hål.

Golfklubba och golfboll

Vad utmärker golfbanan Naturligtvis GCC?

Assartorps GK, nu Naturligtvis GCC, är en golfbana och countryclub som ligger i natursköna Genarp. De erbjuder golfspel året runt och har fokus på den vackra naturen och allt den har att erbjuda. Företag kan kombinera konferensen med en golfrunda, men de erbjuder även sina lokaler till de som inte spelar golf. Lokalerna är nyrenoverade med modern design och omgivning är fantastisk.
Assartorps Golfklubb som den är idag får mycket beröm av spelarna för sin utmanande bana och underbara gemenskap. Utmaningarnas Hus har gjort ett bra jobb med att återuppliva den gamla golfklubben genom att göra den tillgänglig för alla. Dessutom har de en relativt billig greenfee-avgift för dig som vill prova golfbanan innan du blir medlem.
Glada golfspelare med golfväskor